Neuromusculiar

Als neuromusculair therapeut ben ik aangesloten bij de NMTN. Belangrijk is het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn.

Door het toepassen van reflexzones, (bindweefsel)massage en triggerpointsbehandeling oefent de behandeling invloed uit op de diepere weefsels via de zenuwen en spierknopen. De massage prikkelt de zenuwen, brengt veranderingen in het bindweefsel en ontspant spierverkrampingen, waardoor de pijnklacht verlicht of direct oplost.


Segmentaal

Bij segmentmassage is het lichaam opgedeeld in 4 belangrijke segmenten (rug, bekken, thorax en nek/schouders), waarbij de speciale techniek van de rug massage een centrale rol speelt. De kracht van de segmentmassage schuilt in het zachte manipuleren van de sympatische grensstrengen en parasympatische zenuwvezels, die langs de wervelkolom gelegen zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zachte handgrepen, waarbij vooral de huidverplaatsing een belangrijke plaats inneemt, waardoor ondergelegen weefsels worden beïnvloed.

Segmentmassage brengt in praktijk wat door talloze onderzoeken bevestigd werd, namelijk dat de lichaamssegmenten en de intern gelegen weefsels elkaar beïnvloeden.

 

Wees stevig als een berg en beweeglijk als een rivier